Fase in de innovatiepijplijn: van idee naar implementatie

Om tot klimaatslimme en adaptieve landbouw te komen wordt de zogenaamde innovatiepijplijn doorlopen. Die bestaat uit verschillende fasen.

  • Ideeën verkrijgen om het klimaatprobleem aan te pakken
  • Verkennen van de meest passende aanpak
  • In kaart brengen van wat er nodig is om de meest passende aanpak te realiseren
  • Testen van aanpak en erover leren
  • Implementeren, opschalen en monitoren van de aanpak

Voor elk van deze fasen zijn services beschikbaar die helpen om de fase zo efficiënt mogelijk te doorlopen en om in de volgende fase van ontwikkeling te komen.

 

Fase 1: Ideeën verkrijgen om het klimaatprobleem aan te pakken

De eerste fase is de fase waarin men het probleem vaststelt en alle mogelijke ideeën verzamelt die het probleem zouden kunnen oplossen.

Er zijn vragen zoals hoeveel CO2 wordt er uitgestoten? Hoe kwetsbaar is mijn bedrijf voor extreme weersomstandigheden en klimaatverandering? Waar in de keten kunnen we de grootste klimaatwinst maken? Wat betekent klimaatverandering voor mijn regio?  

Services die hier kunnen helpen zijn:

 

Fase 2: Verkennen van de meest passende aanpak

De tweede fase is de fase waarin men op zoek gaat naar de meest passende oplossing. Welke aanpak past het beste bij mijn situatie? Dit kan met de volgende services:

 

Fase 3: In kaart brengen van meest passende aanpak

In de derde fase heeft men een oplossing gekozen en gaat men op zoek naar wat er nodig is bij de realisatie van die oplossing. Dit houdt onder meer in: Projectplan opstellen voor testfase en demonstratie en team samenstellen. Services die daarbij kunnen helpen zijn:

  

Fase 4: Testen van de aanpak

In de vierde fase wordt de oplossing op kleine schaal toegepast en gaat men ervan leren. Werkt het, werkt het niet? Wat kan beter? Hoe weet ik of mijn oplossing werkt?

 

Fase 5: Implementeren van de oplossing op grotere schaal

Als de oplossing de vierde fase doorstaat, dan kan het daadwerkelijk ook geïmplementeerd worden, op grotere schaal.